Uçaklı Vizesiz Baştanbaşa Balkanlar Turu (Sun Express ile Direkt 2022) Tur Programı

İzmir'den Gidiş - Dönüş Özel Sefer ile Direkt Aktarmasız Uçuş

 

İzmir Çıkışlı Baştanbaşa Balkanlar Turu
 

Tüm Çevre Gezileri, Ekstra Turlar, Akşam Yemekleri, Balkan Gecesi ve Boşnak Gecesi Dahil

Tüm turlarımız da kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes Havalimanı
Gezilecek Yerler: MAKEDONYA, ARNAVUTLUK, KARADAĞ, BOSNA HERSEK, SIRBİSTAN
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - ÜSKÜP

İzmir Adnan Menderes havalimanı gidiş terminali acente deskinde buluşma. “Lütfen Dikkat! Cumartesi’yi Pazar’a bağlayan gecedir” Sun Express Hava Yolları özel seferi ile 01:30’da İzmir’den Aktarmasız Direkt olarak Üsküp’e hareket. Rahat ve konforlu bir uçuşun ardından yerel saat ile 01:55’de varış ve ülkeye giriş işlemlerinin ardından alanda bekleyen özel aracımız ile otelimize transfer. Geceleme otelimizde.



2 Gün: Üsküp – Matka Kanyonu – Tetova(Kalkandelen) – Ohrid

Sabah Alınacak kahvaltımızın ardından Ohrid’e hareket. Yol üzerinde eşsiz güzelliği ile bilinen Matka Kanyonu turumuzu gerçekleştireceğiz. Bu turumuzda Matka’nın nefes kesen manzaralarında resim çekebilme, dinlenme ve dilerseniz yüzme şansı elde edebilirsiniz. Ardından Tetova(Kalkandelen)’ de duruyor Alaca Camiini ziyaret ediyor ve İpek yolu ipek yolu üzerinde kurulmuş olan Kanuni`nin vezirlerinden Sersem Ali Baba tarafından 16.yüzyılda kurulan 500 yıllık Hacıbektaş Harabati Baba Tekkesi`ni panoramik olarak görüyoruz. Arından Ohrid’e varşına istinaden Osmanlının Balkanlardaki önemli üslerinden biri olmuş tarihi Ohrid şehrini tanıtan bir tur gerçekleştireceğiz. Turumuz esnasında Kiril Alfabesini geliştirmiş olduklarına inanılan, 9. yüzyıl Bizans keşişleri Aziz Kirillos ve Metodios Anıtı, Aya Sofya Kilisesi, Roma döneminden kalma Antik Tiyatro, Samoil Kalesi, St. Klement Manastırı ve St Pantelejmon Kilisesi, Sinan Çelebi Türbesi, Çınar Meydanı, Türk Çarşısı, Halveti Tekkesi, Yeni çarşı, Ohrid Pazarı ve Ohrid gölü göreceğimiz yerlerden bazıları, turumuzun ardından konaklayacağımız otelimize varış. Akşam yemeği ve geceleme otelimizde.   

Üsküp – Matka Kanyonu: 18 km  |     Tetova - Ohrid: 133 km                 

Tetova (Kalkandelen) – Matka Kanyonu Turu DAHİL !



3 Gün: Ohrid - Resne - Manastır – Ohrid

Sabah kahvaltımızın ardından Resne-Manastır turu için otelimizden hareket ediyoruz. Bu turumuz Özel otobüs ile önce Resne’ye hareket ile başlıyor. Yolumuz üzerinde bulunan ve İttihat ve Terakkinin en ünlü 3 simasından biri Resne’li Niyazi’nin Sarayını ziyaret ediyoruz. Ardından Manastır’a hareket ediyor ve Manastır(Bitola) kent gezimiz sırasında; Türk Çarşısını, Bedesten’i, İshak Camiini, Yeni Camii’ yi, Haydar Kadı Camii ve gezinin en duygusal anlarını yaşayacağınız Atatürk’ün mezun olduğu Askeri İdadiye ve Atatürk Müzesini ziyaret ediyoruz(Dışarıdan). Turumuzun ardından Ohrid’e geri dönüyoruz. . Akşam eşsiz balkan müzikleri ve yemekleriyle süslenmiş, folklör ekibinin yöresel dans Showları ile  eşsiz Balkan gecesi turumuz gerçekleşecektir. Geceleme Ohrid’de otelimizde.

Ohrid – Resne : 36 km     |     Resne – Manastır: 33 Km   |   Manastır – Ohrid: 69 Km         

Resne – Manastır Turu DAHİL !         
Yemekli Balkan Gecesi Turu DAHİL!



4 Gün: Ohrid – St.Naum- Tiran – İşkodra

Sabah kahvaltımızın ardından otelimizden ayrılarak Arnavutluk`un başkenti Tiran`a Hareket.. Yol üzerinde Ohrid ‘e 29 km mesafede bulunan, Ohrid Gölü ‘nün kaynağının ve aynı zamanda St.Naum Manastırı’nın bulunduğu “Balkanlar’da Cennetten Bir Köşe” olarak adlandırılan St.Naum ‘a hareket ediyoruz. Eşsiz manzaraları fotoğrafladıktan sonra burada verilecek serbest zaman bitimininde Tirana Hareket ediyoruz. Varışa istinaden şehir turumuz başlıyor. Bektaşiliğin Avrupa'daki merkezi sayılan Tiran şehir turumuzda 1789 Yılında yapımına başlanan ve 1923 yılında tamamlanan Ethem Bey Camii, İskender Meydanı, 19. yüzyılın başında inşa edilen Kaplan Paşa türbesi, Sekiz Sütünlu Türbe, Bilinmeyen 6 Anıtı, Tiran'ın sembolü 1821 yılında Ethem Bey tarafından yaptırılan saat kulesi, 1999 yılında işkodralı çocuklar tarafından isyan sırasında atılan kurşunların eritilmesiyle yapılan Barış Çanı görülecek yerler arasındadır. Serbest zamanın ardından İşkodra’ya hareket. Geceleme ve akşam yemeği Otelimizde.         

Ohrid - St.Naum:  29 km     |   St.Naum- Tiran: 138 km  |    Tiran -  İşkodra : 100 km             

St. Naum Turu DAHİL!



5 Gün: İşkodra – Sv.Stefan - Budva – Kotor – Trebinje

Sabah kahvaltımızın ardından Karadağ’a hareket ediyoruz. Zamanında balıkçıların yerleşim alanı olan bir adanın kamulaştırılması ve sonrasında Singapur`lu bir multi-milyardere satılması ile turizme kazandırılan muhteşem Sv. Stefan`ı panoramik olarak tepeden görebileceğiniz bir mola Adriyatik Denizinin incisi dünyanın en genç ülkelerinden biri olan Karadağ`a giriş yapıyoruz. Karadağ`daki ilk durağımız muhteşem sahilleri, çok renkli gece hayatı ile Balkanlar`ın en ünlü tatil merkezlerinden Budva. Burada yapacağımız yürüyüş turunda StariGrad (eski şehir merkezi) ve kaleyi gezeceğiz. Budva`nın tadını doyasıya çıkarabilmeniz için serbest zaman. ve nefes kesici bir orta çağ kasabası olan, Balkanlardaki Fiyordları ile meşhur Kotor. Burada Eski Şehir-Kalede yürüyerek yapacağımız turda bu şirin beldeyi tanıyacaksınız. Ardından Trebinje ve çevresindeki otelimize hareket. Geceleme ve akşam yemeği otelimizde.        

İşkodra - Budva  : 85 km     |      Budva - Kotor   : 22 km      |       Kotor - Trebinje : 80 km



6 Gün: Trebinje – Poçitel - Blagaj - Mostar – Saraybosna

Sabah kahvaltımızın ardından Saraybosna’ya hareket. İlk  durağımız Poçitel. Tarihi dokusuyla korunan ve Türk Köyü olarak bilinen Poçitel`i ziyaret ederek 16.yy.da Osmanlı tarafından yapılan eserleri görüyoruz. Ardından Blagaj turumuz başlayacaktır. Bu turumuzda Avrupa’nın en güçlü su kaynağının, Buna nehrinin doğduğu yere kurulmuş olan Blagay’ı ziyaret ediyoruz. Kısa süreli serbest zamanın ardından Mostar’a hareket. Mimar Hayreddin tarafından 1557 yılında inşa edilen Mostar köprüsü Osmanlı mimarisinin bir şaheseridir. Köprü 1992 yılında cereyan eden savaşta Hırvat topçusu tarafından yıkılmıştı fakat Türkiye Cumhuriyeti'nin de büyük katkılarıyla 2004 yılında yeniden hizmete açılmıştır. Mostar köprüsünün ardından Koski Mehmet Paşa Camii'ni görüyoruz. Saraybosna`ya hareket. Varis sonrasi asırlar boyunca Balkanlar'ın kültür başkentliğini yapmış, 1914'te Avusturya-Macaristan Veliahdı Arşidük Franz Ferdinand'ın Sırplar tarafından bu arada öldürülmesi üzerine Birinci Dünya Savaşı'nın çıktığı yer olmuş, 1992 savaşında ise Sırp, Hırvat ve Boşnaklar'ın kendi aralarındaki yıkıcı savaşları sonucu büyük tahribata uğramış, fakat güzelliğini halen büyük ölçüde koruyan Saraybosna'da panoramik şehir turumuzu gerçekleştiriyoruz. Turumuz esnasında meşhur Başçarşı, tarihi Osmanlı hanı Morica Han, şehrin dinsel kozmopolitliğini yansıtan Katolik Katedrali, Sinagog, Hüsrev Bey ve Ferhadiye Camileri, 1914'te Franz Ferdinand suikastinin gerçekleştiği Latin Köprüsü, Eski Kütüphane, şehrin 40 yıllık Avusturya-Macaristan yönetimi sırasında oluşmuş ve batı tarzı binalarını görebileceğiniz turumuzu tamamlayarak otelimize transfer. Akşam yemeğimizde enfes Boşnak yemeklerinin tadına, yerel müzisyenlerin çalacağı Balkan müzikleri eşliğinde bakacak ve unutulmaz bir Boşnak Gecesi yaşayacağız Geceleme otelimizde.           

Trebinje – Poçitel : 101 Km  |      Poçitel – Blagaj: 24 Km  |     Blagaj – Mostar 13 Km  |      Mostar – Saraybosna : 129 km

Poçitel Turu Dahil ! Blagaj Turu Dahil ! Yemekli Boşnak Gecesi Dahil !



7 Gün: Saraybosna – Srebrenitsa - Belgrad

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve Belgrad’a hareket. Yol üzerinde Srebrenitsa turumuz için hareket ediyoruz. Bosna Savaşı sırasında son yüzyılın en büyük kıyımlarından birinin yaşandığı, binlerce Boşnak‘ın katledilip toplu mezarlara gömüldüğü 2. Dünya savaşından bu yana Avrupa’nın belgelenen ilk soykırımının ve en büyük katliamının yaşandığı, Boşnak esir kamplarını ve şehitliği ziyaret edeceğiz. Turumuz sonrası Belgrad’a Hareket ediyoruz. Varışa istinaden Belgrad şehir turumuz başlıyor. Sırbistan`ın başkenti, canlılığın ve hareketliliğin yeni sembolü Avrupa’nın en eski kentlerinden biri olan Türk döneminin muhteşem oyma tavanları ile süslü Eski Saray, Bin yıl anıtı, Sava Nehri'nin Tuna'ya katıldığı noktada Fatih Sultan Mehmed'in uğruna yaralandığı ama fethinin Kanuni sultan Süleyman'a nasip olduğu Osmanlı donanmasının ikmal merkezlerinden Belgrad Kalesi , Kale Meydanı, Taş Meydan, Askeri Müze, Şehit Ali Paşa'nın türbesi, Bayraklı Camii görülecek yerler arasındadır. Turumuzun ardından otelimize hareket ve Geceleme ve akşam yemeği Belgrad’da otelimizde.  

Saraybosna – Srebrenitsa : 133 Km   |      Srebrenitsa – Belgrad 185 Km         
Srebrenitsa Turu DAHİL!



8 Gün: Belgrad – Üsküp - İzmir

Sabah kahvaltımızın ardından odaların boşaltılması ve Üsküp’e hareket. Üsküp’e varışa istinaden şehir turumuz başlıyor. Ünlü şairimiz Yahya Kemal Beyatlı’nın doğum yeri olan Üsküp’te göreceğimiz yerler arasında Yahya Paşa Camii, İsa Bey Camii, Mustafa Paşa Camii, Murat Paşa Camii, Kapan Hanı, Sulu Han ve Taş Köprüyü görüp, Vardar Nehrinin kıyısından ve nehrin karşı tarafında bulunan Türk ve Yahudi mahallelerini seyrederek yürüyüşümüze devam ediyoruz. Bu yürüyüşümüzde Makedonya Meydanı’nı, Osmanlı Köprüsü’nü ve Davut Paşa Hamamını dışarıdan görüp, Türk çarşına girecek ve Tarihi Türk çarşında 1550 yılında yapılmış olan, günümüzde ise Güzel Sanatlar Akademisi olarak kullanılan Kurşunlu Hanı göreceğiz. Osmanlı döneminde 17 Han binası inşa edilmiş olan Üsküp’te, günümüzde 3 han binası kalmıştır. Günümüzde Kurşunlu handan sonra ayakta kalan ve yine 15. yüz yılda inşa edilmiş Sulu Han ve Kapan Han ziyaretlerin ardından Üsküp’ün sembol eserlerinden biri olan ve 16. yüzyılda inşa edilmiş Saat Kulesini, 14. yüzyılda yapılmış erken dönem camilerimizden Sultan Murat Camisini ve yine aynı yüzyıldan kalma İsa Bey Camini ziyaret edip, Türk çarşında serbest zaman veriyoruz. Turumuzun ardından havalimanına transfer. 23:59’da Sun Express Havayolları özel seferi ile Aktarmasız – Direkt İzmir Uçuşu. İzmir Adnan Menderes havalimanına varış ve turumuzun sonu.. Bir sonraki seyahatinizde tekrar görüşmek dileği ile siz değerli misafirlerimize veda ediyoruz.



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Sun Express Havayolları ile İzmir - Üsküp - İzmir parkurunda AKTARMASIZ DİREKT gidiş dönüş uçak biletleri

2 Gece Ohrid, 1 Gece Podgorica veya İşkodra , 1 Gece Trebinje  veya Medjugorje , 1 Gece Saraybosna , 1 Gece Belgrad , 1 Gece

Üsküp olmak üzere toplam 7 gece konaklama

Sabah kahvaltıları

Akşam Yemekleri

Programda Belirtilen tüm transferler

Programda belirtilen şehir turları

Matka Kanyonu Ekstra Turu

Eğlenceli Boşnak Gecesi Turu

St. Naum Turu

Tetovo (Kalkandelen Turu)

Srebrenitsa Turu

Blagaj Turu

Poçitel Turu

Eğlenceli Balkan Gecesi

Resne Turu

Manastır Turu

Gümrük Vergileri

Şehir vergileri

Tüm otoban, otopark ve check-point giderleri

Profesyonel Türkçe rehberlik hizmetleri

Zorunlu Sigorta (Mesleki Sorumluluk)



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Yurtdışı Çıkış Harç Pulu                  : 150.-TL

Seyahat Sigortası (65 Yaşa Kadar)   : 15.-Eur

Seyahat sigortası ( 66-75 yaş arası)   : 30.-Eur

Her türlü otel ekstraları ve kişisel harcamalar



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.bellimatur.com/izmir-hareketli-ucakli-vizesiz-balkan-turlari-somestr-donemi
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 29.03.2024 07:46 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.