Doğu Ekspres`li Kars & Erzurum Turu 4 Gün 3 Gece (UÇAKLI KARS GİDİŞ ERZURUM DÖNÜŞ) 2023 Tur Programı

Tatilin En Keyiflisi BELLİMATUR, Doğu Ekspresi Deneyimini Sizin için Hazırladı.

 Doğu Ekspres'li Kars Erzurum Turu (2023) 

2 Gece THE KARS PARK&KALE OTEL Konaklama
1 Gece ERZURUM PALANDÖKEN'DE PALAN OTEL Konaklama

Direkt Uçuş Konforu:
İZMİR - KARS | ERZURUM - İZMİR
Doğu Ekspresi ile Muhteşem Manzaralara Şahit Olacaksınız..
En Güzel Manzaraya Sahip Rota
KARS - ERZURUM ARASI DOĞU EKSPRESİ İLE SEYAHAT DENEYİMİ

KARS ŞEHİR TURU, ANİ HARABELERİ, ÇILDIR GÖLÜ, ERZURUM ŞEHİR TURU

SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ & PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Otellerde KAHVALTI ve AKŞAM YEMEĞİ DAHİL!

(4 GÜN-3 GECE) TUR TARİHLERİ:

1.TUR: 29 Ocak-1 Şubat 2023   2.TUR: 5-8 Şubat 2023  3.TUR: 12-15 Şubat 2023

Tüm turlarımızda kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: Adnan Menderes Havalimanı
Gezilecek Yerler: KARS ŞEHİR TURU, ANİ HARABELERİ, ÇILDIR GÖLÜ, SARIKAMIŞ, PALANDÖKEN, ERZURUM ŞEHİR TURU
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - KARS - SARIKAMIŞ

Sabah 08:30 İzmir Adnan Menderes Havaalanında buluşuyor ve 10:00'da kalkacak olan İzmir - Kars direkt uçuş konforu ile Kafkas şehri Kars'a iniyoruz. Sarıkamış’a hareket ediyoruz. İlçe merkezinde kısa bir tanıtım turu yaparak, Doğu Anadolu'da Osmanlının Ruslara karşı mücadelesinde tarih sayfalarına 22 Aralık 1915 Sarıkamış Harekâtı olarak geçen ve 90 bin Mehmetçiğimiz anısına düzenlenmiş merkezdeki Sarıkamış Şehitliği ziyaret ediyoruz. Ardından, Ruslar döneminde kraliçe Katerina için yaptırılan KATERİNA AV KÖŞKÜ’nü görüyor ve Obsidyen Taşı' nın işlenmesiyle yapılan hediyelik eşya alışverişi için serbest zaman veriyoruz. Daha sonra kristal kar olarak adlandırılan, dünyada kaymak için en iyi yerlerden biri olan SARIKAMIŞ KAYAK MERKEZİ’ne geçiyoruz. Serbest zaman esnasında beyaz kış görüntülerini fotoğraflayıp, karlar üzerinde eğlenceli anlar yaşıyoruz. Unutulmaz güzel anılarımızla Sarıkamış Kayak Merkezinden ayrılarak akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama: The Kars Park Otel, Kale Otel vb.



2 Gün: ANİ HARABELERİ ANTİK KENTİ - ÇILDIR GÖLÜ

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Ermenistan sınırını belirleyen Arpaçay’ın yanı başında kurulan ve yüzyıllar boyunca canlı bir ticarete sahip olan Ani Harabeleri’ne geçiyoruz. Büyük Katedral, Resimli Kilise, Selçuklu Sarayı, Anadolu’da yapılan ilk cami olan Menuçehr Cami gibi önemli kalıntılar burada göreceğimiz tarihi eserlerden sadece bir kaçı. Rehberimizin eşsiz anlatımları ile tarihte kısa bir yolculuk yaptıktan sonra sıradaki durağımız Çıldır Gölü. Öğle yemeğimizi Çıldır Gölünün meşhur sarı balığını tadarak değerlendiriyoruz. Göl çevresinde keyifle zaman geçiriyoruz. Çıldır Gölü Kış Mevsiminde donan bir göl olmasına karşın buzu kırıp balık tutan balıkçılar oldukça ilginç bir manzara sunmaktadır. Uçsuz bucaksız bir buz pistine dönen Çıldır gölü üzerinde (buzun uygun olması durumunda) Atlı kızaklar ile göl çevresinde tur yapıyoruz. (Ekstra) Çıldır gölü çevresini keşfederek, Kars şehir merkezine dönüyor ve Kars merkez gezimize başlıyoruz. Yapacağımız Kars şehir turunda: Rus işgali sırasında yapılan ve hala kullanılmakta olan binaların bir kısmını göreceğiz. Katerina Sarayı, Vali Konağı ve civarındaki taş binalar, Ortodoks Kilisesi (Merkez Camii),İsmet Paşa İlköğretim Okulu, Hekim Evi (Opera Binası), Fevzi Paşa İlköğretim Okulu, Alexander Nevski Kilisesi (Fethiye Cami), Kars Kalesi, Taş Köprü, 12 Havariler Kilisesi görüyoruz. Gezilerimizi tamamladıktan sonra Kars’ın yöresel lezzetlerinde alışveriş yapabilmeniz için serbest zaman veriyor ardından ve otelimize geçiyoruz. Akşam yemeğimizi otelimizde aldıktan sonra dileyen misafirlerimiz ile ekstra düzenlenecek olan Kafkas Gecesine katılıyoruz. Kafkas Gecesi’nde yöresel dans gösterileri ve etkinlikleri izliyoruz. Ardından konaklamak üzere otelimize dönüyoruz.

Konaklama: The Kars Park Otel, Kale Otel vb.



3 Gün: DOĞU EKSPRESİ İLE KARS - ERZURUM SEYAHATİ - PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ

Otelimizde erken saatlerde alacağımız kahvaltımızın ardından 08:00’da hareket edecek olan Kars-Erzurum Doğu Ekspresi seyahatimiz için Kars Garına gidiyoruz. Trende yerlerimizi alıyoruz. Yaklaşık 4 saat sürecek bu büyüleyici seyahatte Kars - Erzurum istikametinde harika manzaralar eşliğinde fotoğraf çekme şansımız olacak. Erzurum Garında bizleri bekleyen aracımıza yerleşiyor ve öğle yemeğimizde meşhur Cağ Kebabı yeme şansını elde ediyoruz. Öğle yemeğimizin ardından meşhur oltu taşı alışverişi için rehberimizin vereceği serbest zamanı Rüstempaşa Hanı'nda (Taşhan) değerlendiriyoruz. 2011 yılında 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için tamamlanmış olan bölgenin en iyi kayak pistlerine sahip PALANDÖKEN KAYAK MERKEZİ'ne gidiyoruz. Burada kayak ve kızak gibi aktivitelere katılabilirsiniz. Dileyen misafirlerimizi vereceğimiz serbest zamanda Palandöken Kayak Merkezinin cafe ve restaurantlarında sıcak içeceklerini yudumlayabilir. Kar ve kayak keyfinin ardından Palandöken Kayak Merkezinde bulunan otelimize dönerek günün yorgunluğunu atıyoruz. Akşam yemeğimizi ve konaklama otelimizde. 

Konaklama: PALANDÖKEN'de PALAN OTEL 
29 Ocak hareketli turumuzda Palandöken Kayak Merkezi turu sonrası Erzurum merkezde konaklama olacaktır.



4 Gün: ERZURUM ŞEHİR TURU - İZMİR

Otelimizde alacağımız kahvaltımızın ardından Türkiye’nin en büyük medresesi olan ve ilginç öyküsüyle hafızalara kazınan Çifte Minareli Medrese olacak. Ardından Ulu Camii, Yakutiye Medresesi (zaman olması durumunda), Üç Kümbetler gezilerimizi tamamlayıp Milli Mücadele Kongre Merkezi'ni ziyaret ediyor ve Erzurum Havaalanına geliyoruz. 12:40 ta başlayacak Erzurum-İzmir direkt uçuşu ile dönüş yolculuğuna geçiyoruz. Bir sonraki BellimaTur organizasyonunda tekrar görüşmek dileğimiz ile bu muhteşem gezimizi sonlandırıyoruz.

BİLGİLENDİRME:

1) Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı iptallerde Bellima Tur sorumlu değildir.

2) Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.

3) Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.

4) TCDD'den kaynaklı tüm tren saati değişikliği, rötar ve iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir. Kars-Erzurum Doğu Ekspresi Treninde, numaralı yer olmaması durumunda trenin numarasız vagonunda veya restoran bölümünde yolculuk yapılacaktır. Trende hiç yer olmaması durumunda ise Kars’tan Erzurum’a güzel manzaralar eşliğinde araç ile seyahat edilecektir.

5) Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS olarak gönderilir.

6) Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 03.11.2022



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Kars , Erzurum - İzmir arası Uçak Bileti

2 Gece Kars Konaklama

1 Gece Palandöken Kayak Merkezi Konaklama

3 Sabah Kahvaltısı, 3 Akşam Yemeği

Programda Belirtilen Tüm Turlar ve Transferler

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmeti

Kars-Erzurum Arası Doğu Ekspresi Pulman Seyahat

Zorunlu Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Tren Seyahatinde Alınan Ekstra Harcamalar

Kişisel Harcamalar, Alışverişler

Çıldır Gölü Kızaklı Fayton Turu

Tüm Müze ve Ören Yeri Giriş Ücretleri

Programda Belirtilen Ekstra Turlar

Kayak Merkezlerinde Telesiyej, Kayak Malzemesi vb. Harcamalar

Tüm Öğlen yemekleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.bellimatur.com/izmir-cikisli-dogu-ekspresi-kars-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 19.04.2024 23:49 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.