2023 Uçaklı Büyük GAP & Doğu Anadolu Turu (6 Gece Konaklama`lı) (Ramazan Bayramı) Tur Programı

Tatilin En Keyiflisi BELLİMATUREn Konforlu ve En Detaylı Uçaklı GAP Turunu Sizin için Hazırladı.
 UÇAKLI BÜYÜK GAP & DOĞU ANADOLU TURU 

 7 GÜN 6 GECE | 4-5* OTELLER’DE 6 KAHVALTI VE 5 AKŞAM YEMEĞİ DÂHİL

Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Van, Kars Toplam 6 Gece Konaklama

Gaziantep-Halfeti-Adıyaman-Nemrut-Göbeklitepe-Şanlıurfa-Harran-Mardin-Midyat Hasankeyf-Tatvan-Akdamar Adası-Van-Muradiye Şelalesi-Doğu Bayazıt-Iğdır-Kars Ani Harabeleri-Erzurum

✓ Tarihin Seyrini Değiştiren, Tarihin Sıfır Noktası Göbeklitepe Bellimatur’da

✓ Şanlıurfa’da Yemekli Yöresel Sıra Gecesi Bellimatur’da

Kars'ta Yöresel KAFKAS GECESİ Bellimatur'da

✓ Halfeti’de Tekne Turu Bellimatur’da

✓ Nemrut’ta Gün Batımı Bellimatur’da

Akdamar Adası Bellimatur'da ✓ İshak Paşa Sarayı ​Bellimatur'da 

✓ Erzurum Şehir Turu Bellimatur'da

İZMİR - GAZİANTEP (Direkt Uçuş Konforu) | ERZURUM - İZMİR (Direkt Uçuş Konforu)

(7 GÜN-6 GECE) KURBAN BAYRAMI ÖZEL PROGRAM

25 HAZİRAN - 1 TEMMUZ 2023

İzmir Çıkışlı Uçaklı GAP ve DİYARBAKIR Turumuzu incelemek için tıklayınız...

Tüm turlarımızda kademeli fiyat değişikliği uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri:
Gezilecek Yerler: GAZİANTEP - ŞANLIURFA - ADIYAMAN - MİDYAT/MARDİN - VAN - KARS - ERZURUM
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - TAM GÜN GAZİANTEP

Sabah 04:30'da Adnan Menderes Havalimanı'nda buluşma, check-in işlemleri sonrası 06:00'da İzmir - Gaziantep seferi ile Gaziantep'e ulaşıyoruz. Gaziantep'te bizleri bekleyen rehberimiz ve aracımız ile buluşarak gastronomi şehri Gaziantep'i  keşfetmeye başlıyoruz. Kahvaltı molamızın ardından tam gün sürecek turumuza başlıyoruz. İlk durağımız Dünya’nın en büyük mozaik müzesi olan Zeugma Mozaik Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Gerek bina büyüklüğü gerekse sergilenen mozaiklerin kapladığı alan bakımından, dünyanın en büyük mozaik müzelerinden biri olarak bilinmektedir. Müzede sergilenen mozaiklerin üstün bir sanat zevkini yansıtması, Geç Antik Dönem kiliseleri ile Erken Süryani ve Hristiyan ikonografisine ait örnekleri barındırması müzeyi daha da çekici hale getirmektedir. Çağımızın en önemli arkeolojik keşiflerinden olan Zeugma Antik Kenti’nden çıkartılan, toplamda 2 bin 500 metrekarelik bir alan kaplayan ve bu dönemde sanatın ulaştığı zirve noktasının örneklerini meydana getiren mozaiklerin haricinde, yine Roma Dönemi’ne ait heykeller, sütunlar ve çeşmeleri de müzede görmek mümkündür. Müzede yer alan mozaik panoların tamamı çok büyük ustalık eseridir. Bazılarının tam 500 bin parçadan meydana getirilmiş olması yanında figürlerin gerçekçilikleri ve canlılıkları da hayranlık uyandırmaktadır. Ancak müzenin en önemli eseri bu çok büyük boyutlu panolar değil, diğerlerine göre oldukça küçük bir parça halinde keşfedilmiş olan MS 2'nci yüzyıl tarihli Maenad ya da daha bilinir adıyla Çingene Kızı Mozaiği'dir. Mozaikler ve tarihi eserler arasında adeta zaman yolculuğu yapıyor ve rehberimizin anlatımlarını tamamlaması sonrasında EMİNE GÖĞÜŞ MUTFAK MÜZESİ'ne gidiyoruz. Gaziantep, 2016 yılında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na "Gastronomi" alanında dahil olarak hak ettiği ünvana kavuşmuştur. Yüzlerce çeşit tencere yemeği, kebapları, tescilli baklavası ve belleklerde iz bıraken tüm lezzetleri ile dünyada şehir ismi ile anılan tek mutfak olmayı başarmıştır. Bu kültürel birikimin tarihçesinin anlıtıldığı Emine Göğüş Mutfak Müzesi ise şehre gelen konukların ilgi ve merakla ziyaret ettiği bir müzedir. Müzedeki serbest zaman sonrası Atatürk’ün konakladığı mekanın bir benzeri ve kullandığı şahsi eşyaların orijinalleri sergilenen Gaziantep Atatürk Anı Müzesi'ne gidiyoruz. Turumuzu tamamladıktan sonra Türkiye’nin en eski kahvehanelerinden meşhur Tarihi Tahmis Kahvesi, Bakırcılar Çarşısı, Zincirli Bedesten görülecek yerler arasındadır. Serbest zamanımızda yöresel alışveriş ve Dünyaca ünlü baklavanın tadına bakmak için serbest zaman veriyoruz. Akşam yemeğimizi almak ve konaklama üzere otelimize gidiyoruz.

Konaklama: Met Gold Otel, Ravanda Otel, Safir Otel v.b



2 Gün: BATIK ŞEHİR HALFETİ - NEMRUT - ADIYAMAN

Sabah otelimizde alacağımız kahvaltının ardından güneydoğunun saklı cenneti HALFETİ’ye Birecik üzerinden gidiyoruz. Birecik Baraj suları altında kalan medeniyeti, arzu edenler ile göl üzerindeki tekne turumuz (ekstra) ile keşfediyoruz. 2000 yılında Birecik Barajı’nın yapılması ile Halfeti ve çevresindeki birçok köy sular altında kaldı. Halfeti’de yaşayanlar 7 kilometre uzaklıktaki Yeni Halfeti’ye taşınırken Eski Halfeti’nin bir kısmı günümüzde tekne turu ile gezilebilen batık şehir halini aldı. Halfeti aynı zamanda ülkemizin Citta Slow (Sakin Şehir) unvanına sahip olan 18 kentinden biri. Halfeti Baraj Gölü üzerinde kurulmuş olan yöresel menülerden oluşan öğle yemeğimizi yedikten sonra Adıyaman’a doğru devam ediyoruz. KARAKUŞ TÜMÜLÜSÜ ve CENDERE KÖPRÜSÜ’nü görüp KAHTA’da dolmuşlarla NEMRUT DAĞI’na doğru yola çıkıyoruz. 2150 metre yükseklikte Dünyanın sekizinci harikası “KRALLAR DAĞI” olarak da anılan Nemrut’ta güneşin batışının seyredeceğiz. Daha sonra Kâhta’ya geri dönüp Adıyaman merkezdeki otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama: Bozdoğan Otel, Grand İsias, Adıyaman Park Otel vb.



3 Gün: GÖBEKLİTEPE - BALIKLI GÖL - ŞANLIURFA (TAM GÜN) - SIRA GECESİ

Sabah kahvaltımızı otelimizde aldıktan sonra,Peygamberler şehri Şanlıurfa’ya geçiyoruz. Bu güzel şehirdeki ilk durağımız, insanlığın tarihini değiştiren, bilinen tüm tarihi tapınaklardan bile eski yaklaşık 12.000 yıllık bir geçmişi olan tarihin en eski tapınağı GÖBEKLİTEPE ziyaret edeceğimiz ilk nokta oluyor. 1996 yılında kazı çalışmaları başlayan Göbeklitepe’nin Neolitik dönem insanının kutsal tapım merkezi olduğu bilinmektedir. Buradaki tapınakları görüp Göbeklitepe hakkında rehberimizden bilgi aldıktan sonra; rotamızı Urfa şehir merkezine çeviriyoruz.Daha sonra Güneydoğu Anadolu’nun kebab ve isot kokan kenti Urfa’da Ayn-ı Zeliha Gölü, Rızvaniye Camii ve Hz. İbrahim’in doğduğu mağara ziyaret edeceğimiz yerler arasında. Rehberimizin anlatımları eşliğinde Balıklıgöl'ü ziyaret ediyoruz. Balıklıgöl havuzları, yarı kadın yarı balık olan tanrıça Atargatis için yapılmış birer antik pagan (putperest) tapınaklarıdır. MÖ 1000-300 yılları arasında net olmayan bir tarihte yapıldığı tahmin edilmektedir. Gezimizin ardından tarihi çarşıda kısa bir alışveriş molası veriyor otelimize geçiyoruz. Hz İbrahim Peygamberin, dönemin hükümdarı Nemrut ve halkının taptığı putlar ile mücadele ederek; bu bölgede yaşamış olduğu düşünülmektedir. Hz İbrahim, Nemrut tarafından günümüzdeki Urfa Kalesi'nin bulunduğu tepeden ateşe atılır. Bu sırada ateş suya dönüşür ve içinde bulunan odunlar da balığa dönüşür. Gezilerimizi tamamladıktan sonra otelimize yerleşiyoruz. Otelimize yerleştikten sonra Güneydoğu’nun geleneklerini yansıtan meşhur Şanlıurfa Yemekli Sıra Gecesine (ekstra) gidiyoruz. Konaklama Otelimizde.

Konaklama: Urhay Otel, Uludağ Otel, Park Vizyon, Grand Urfa vb. 



4 Gün: HARRAN - DİYARBAKIR - MARDİN

Sabah kahvaltımızı alıyor, dünyanın ilk üniversite bina camisi El Firdevsi, Rasathane Kulesi kalıntılarını ve alışılmışın dışında mimarisiyle dikkat çeken Konik Kubbeli Evleri ile Harran olacak. Harran gezimizde bölge halkıyla kaynaşıp, geleneksel Urfa kıyafetleriyle fotoğraflarımızı çektikten sonra yolumuz üzerinde DİYARBAKIR'dan geçerek Surları, Ulu Cami'yi, Türk edebiyatının önemli değerlerinden Ahmet Arif ve Cahit Sıtkı Tarancı'nın Evi'ni, Eşkiya filminde de görülen Hasan Paşa Hanı'nı ziyaret ediyor ve reyhan şerbetinin tadına bakıyoruz. Rehberimizden bilgi aldıktan sonra müze kent MARDİN’i tanımaya başlıyoruz. Burada ilk durağımız olan Mardin’in dar sokaklarında yapacağımız yürüyüşle LATİFİYE CAMİİ ve bölgenin en önemli yapılarından biri olan ULU CAMİİ görüyor ve fotoğraflıyoruz. Ardından birçok dizi ve filme ev sahipliği yapmış PTT binası, Şehidiye Camii ve Medresesi 'ni görüp Selçuklu döneminde üniversite denginde eğitim veren bu olağan üstü mimaride Güneydoğu kültüründeki eyvan felsefesini öğrenip gezilerimizi tamamladıktan sonra rotamızı 1932 yılına kadar Dünya’daki Süryani halkının merkezi konumunda bulunan DEYRULZAFARAN MANASTIRI'na çeviriyoruz. Manastır hakkında edineceğimiz bilgiler sonrasında akşam yemeği ve konaklama otelimizde.

Konaklama: Yay Grand Otel, Matiat Otel, Mardiva Otel vb.



5 Gün: MİDYAT - HASANKEYF – TATVAN – AKDAMAR ADASI - VAN

Sabah kahvaltı sonrası tarihi sokaklarında büyüleneceğimiz MİDYAT’ta; ‘’Sıla’’ ve ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ dizilerinin de çekildiği ve daha birçok diziye ev sahipliği yapan Midyat Konuk Evi‘ni geziyoruz. Süryani – Müslüman ortak mahallelerinde gezip vereceğimiz serbest zamanda telkâri gümüş alışverişi yaptıktan Dicle Nehri’nin hayat verdiği, Ilısu Barajı’nın yapımı ile birlikte sular altında kalacak olan tarihi HASANKEYF’e gidiyoruz. Burada yapacağımız kısa bir yürüyüşün ardından EL RIZK CAMİİ’yi görüyoruz. Sular altında kalan Hasankeyf'te kısa bir fotoğraf molası verip, sular altında kalmadan önce taşınan Hasankeyf'in yeni yerleşkesini gördükten sonra Bitlis'in şarkılara konu olan meşhur minarelerini görerek TATVAN üzerinden Vizontele filmiyle ünlenen Artos Dağı eteklerinde VAN GÖLÜ üzerindeki AKDAMAR ADASI’na geçiyoruz. Ada üzerindeki kurulmuş ve dört yöndeki duvarlarında inanılmaz öykülerin anlatıldığı AKDAMAR KİLİSE’sini geziyoruz. (Akdamar Adası tekne ile geçiş ücreti ekstra) Akşam yemeği ve konaklama için otelimize yerleşiyoruz.

Konaklama: Şahmaran Otel, Rönesans Otel, Ramada Van Otel vb.



6 Gün: VAN - MURADİYE ŞELALESİ - DOĞU BEYAZIT İSHAK PAŞA SARAYI - KARS

Otelde alacağımız sabah kahvaltısı sonrasında VAN’dan ayrılıp MURADİYE ŞELALESİ’ne doğru yola çıkıyoruz. Çaldıran yakınlarındaki Muradiye Şelalesi’ne ulaşıyoruz. Asma köprüden şelale fotoğraflarımızı çektikten sonra Çaldıran Ovası'ndan geçerek Doğu Beyazıd'a ulaşıyoruz. Akabinde Kutsal kitaplarda ve efsanelerde adı geçen, ülkemizin en yüksek zirvesi Ağrı Dağı’nı en güzel fotoğraflayabileceğimiz noktada kısa bir fotoğraf molası veriyor ve ardından, adeta bir kartal yuvası gibi ovaya tepeden hakim bir nokta üzerine inşa edilmiş, Doğu Anadolu’nun Topkapı Sarayı olarak bilinen İshak Paşa Sarayı’nı geziyor ve Iğdır-Digor yolu üzerinden Kars’a geçiyoruz. Kars Kalesi'ni, Namık Kemal Evi'ni, 12 Havariler Kilisesi'ni, Kars Taş Köprü görüyoruz. Sonrasında peynir alışveriş molası veriyoruz. Konaklama ve akşam yemeği Kars’taki otelimizde. Katılmak isteyen misafirlerimiz ile birlikte yöresel KAFKAS EĞLENCESİ'ne gidiyoruz. (Kafkas Eğlencesi Ekstra)

Konaklama: The Kars Park Otel, Kale Otel vb.



7 Gün: ANİ HARABELERİ - ŞEHİTLİK ANITI - ERZURUM - İZMİR

Otelde alacağımız kahvaltı sonrasında, ''Ani bir Dünya ama Dünya bir Ani değil'' dediğimiz, taşın sanata dönüştüğü, Anadolu'daki ilk Türk-İslam Camii'sini bulunduran ve Ermenistan'la doğal sınırımızı belirleyen Arpaçay'ın kenarına kurulmuş Ani Harabelerini ziyaret ediyoruz. Yolumuzun üzerinde bulunan Sarıkamış'ı Ruslar'dan geri almak için düzenlenen harekatta şehit düşen on binlerce Türk askeri anısına yapılan Allahuekber Dağı Şehitler Anıtını görüyor ve şehitlerimizi bir kez daha anıyoruz. Horasan, Köprüköy, Pasinler üzerinden Dadaşların diyarı Erzurum'a ulaşıyoruz.Türkiye’nin en büyük medresesi olan ve ilginç öyküsüyle hafızalara kazınan Çifte Minareli Medrese olacak. Ardından Ulu Camii, Yakutiye Medresesi (zaman olması durumunda), Üç Kümbetler gezilerimizi tamamlayıp, akşam yemeğimizi meşhur Erzurum Cağ Kebabıyla taçlandırıyoruz. Dolu dolu 7 gün geçirdikten sonra Erzurum Havalimanına giderek saat 19:00 uçuşu ile İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na saat 21:10'da ulaşıyoruz. Unutulmaz anılarımızla bu güzel turumuzu keyifle sonlandırıyoruz. Bir sonraki BellimaTur gezisinde görüşmek üzere vedalaşıyoruz.

  • Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS ya da WHATSAPP mesajı olarak gönderilir.
  • Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz. Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı uçak biletindeki oluşabilecek sorunlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
  • Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 26.02.2022



DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

Adana Gidiş, Kars Dönüş Uçak Biletleri

Tüm Ulaşım Hizmetleri

Çevre Gezileri ve İkramlar

Profesyonel Rehberlik Hizmetleri

5* ve 4* Otellerde Toplam 6 Gece Konaklama 

Otellerde 6 Kahvaltı ve 5 Akşam Yemeği  

Zorunlu Seyahat Sigortası 



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Müze, Ören Yeri ve Milli Park Girişleri

Öğle Yemekleri

Akdamar Adası Geçiş Tekne Ücreti

Molalarda ve Otellerde Ekstra Yiyecek, İçecek Harcamaları

Halfeti Tekne Turu  

Nemrut Dağı Minibüs ücreti 

Urfa Sıra Gecesi Yemekli 

Kafkas Gecesi



Kalkış Yerleri
    Notlar

    BİLMENİZ GEREKENLER:

    Erken rezervasyon fiyatı her tarih ve otobüste ilk 10 koltuk için geçerlidir.

    Tur kayıt esnasında SIRA GECESİ için katılım bildirmek zorunludur.

    Bu programda belirtilen tüm gezi turlarında acentemiz sorumludur.

    Turun gerçekleştirilmesi için yeterli katılımcıya ulaşılamadığı takdirde, asgari 10 (on) gün önce haber vermek şartıyla, acentemiz turu iptal etme hakkına sahiptir. Turun iptal edilmesi durumunda ödenen ücret, katılımcıya ödendiği biçimde iade edilecektir.

    Katılımcılar, araca bindikleri noktada bırakılır. Ayrıca farklı noktalarda duraklama/yolcu indirme yapılmamaktadır.

    Turlarda, hava, yol ve olağanüstü durumlardan ötürü değişiklik yapma hakkı, acentemizde saklıdır.

    Tur sırasında unutulan/kaybolan/çalınan eşyalardan acentemiz kesinlikle sorumlu değildir.

    Yerel otoriteler tarafından gezilmesine/gidilmesine herhangi bir sebeple izin verilmeyen gezi veya turlar yapılmaz. Bu gezi veya turların yapılamamasından acentemiz sorumlu tutulamaz.

    Çocuk indirimi, 12 yaşını doldurmamış çocuk katılımcılar için, 2 yetişkin ile birlikte konaklamak kaydı ile geçerlidir.

    Programdaki konaklamalar en az 4* otellerde yapılmaktadır.  Aynı standartlarda olmak koşuluyla otellerde değişiklik yapılabilir.

    Turlarımızda zorunlu seyahat sigortası yapılmaktadır. Doğum tarihi ve T.C. kimlik numarası ibrazı zorunludur. Acentemiz bu bilgileri teyit etmekle yükümlü değildir.

    Öngörülmesi mümkün olmayan sebeplerden (hava, yol, ziyaret yerlerindeki yoğunluk vb.) veya rehberimizin belirlediği saatlere misafirlerin uymamaları sebebiyle, tur programında belirtilmiş olmasına rağmen, yapılamayan gezilerden acentemiz sorumlu değildir.

    Rehberimiz gerekli gördüğü durumlarda; programda her türlü değişikliği yapma hakkına sahiptir.


    İptal Şartları

    1- Tura kayıt yaptıran misafirlerimizin 30 gün kalaya kadar ücretsiz iptal hakkı vardır.Tur tarihine 30 günden az kalması durumunda %30 ceza , 20 gün ve daha az kalması durumunda %100 ceza uygulanır.Katılımcı iptal talebi ile birlikte sunulan Türkiye’de devlet birimlerinden alınan hastane raporu,iş yeri izin belgeleri v.b evraklar , Türkiye dışındaki konaklayacakları otel ve alacakları hizmetlerin iptalinde maalesef kabul görmemektedir.
    3- Uçaklı Turlar veya Paket içeriğinde uçak bileti olan turlar da iptal hakkı yoktur.
    2-Tur Programımız minumum 35 ve üstü kişi katılım şartı ile düzenlenmektedir.  Gezi için yeterli katılım sağlanamadığı takdirde, son iptal bildirim tarihi tur kalkışndan 14 gün öncesidir. Katılım yetersizliği nedeniyle İptal edilen tur Bellima Tur tarafından bildirilecektir. Yeterli katılım olmayan turlar da acentalar arası birleştirme yapılabilir. Bu istisnai durumda koltuk numaraları değişebilir ama fiyat değişmez. Bu koşulda katılımcı yeni koltuk numarasını kabul etmez ise kayıtsız şartsız tura katılmaktan cayabilir.

    https://www.bellimatur.com/ucakli-buyuk-gap-dogu-anadolu-turu-ramazan-bayrami
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 19.04.2024 01:53 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.