Yeni Rota: Uçaklı Yüksekova Hakkari Şırnak Cizre Midyat Turu (4 Gün 3 Gece) Tur Programı

Tatilin En Keyiflisi BELLİMATUREn Konforlu ve En Detaylı Turu Sizin için Hazırladı.

 Keşfedilmemiş Rotalar; 
 Uçaklı Yüksekova Hakkari Şırnak Cizre Midyat Turu 

yes 3 GECE YARIM PANSİYON KONAKLAMA
yes UZMAN REHBER KADROSU
yes DİREKT UÇUŞ KONFORU

Direkt Uçuş Konforu:
İZMİR - VAN | MARDİN - İZMİR 

enlightenedDOĞU'NUN DOĞA HARİKASI VANADOKYA
enlightenedYÜKSEKOVA, ŞEMDİNLİ, HAKKARİ
enlightenedÇUKURCA, ŞIRNAK, CİZRE  
enlightenedMİDYAT&ELBEĞENDİ KÖYÜ

Tüm turlarımız da kademeli fiyat sistemi uygulanabilmektedir. Kademeli kontenjan doldukça fiyatlar artış gösterebilir.

Kalkış Yerleri: İzmir Adnan Menderes H.L.
Gezilecek Yerler: Van, Hoşap, Başkale, Yüksekova, Şemdinli, Hakkari, Çukurca, Şırnak, Cizre, Midyat, Elbeğendi Köyü
PROGRAM
1 Gün: İZMİR - VAN – HOŞAP KALESİ – BAŞKALE – VANADOKYA – YÜKSEKOVA

Adnan Menderes Havaalanı’ndan 06:15’te kalkacak İzmir-Van uçağı ile keyifli bir serüvene başlıyoruz. (Check-in işlemleri için uçak saatinden 2 saat önce havaalanında olmanızı tavsiye ederiz.) Meşhur Van kahvaltısının ardından Van'ın Gürpınar ilçesinde, Van-Hakkari karayolu üzerindeki Hoşap(Güzelsu)'da yer alan HOŞAP KALESİ’ne geliyoruz. Hoşap Suyu’nun kuzeybatısında sarp ve dik bir kaya kütlesi üzerine kurulan kaleyi rehberimizin anlatımları eşliğinde geziyoruz. Kale gezimizin ardından Kapadokya’yı andıran, Van'ın Başkale ilçesine bağlı Yavuzlar köyünde bulunan VANADOKYA’ya geliyoruz. Volkanik Yiğit Dağı'nın püskürttüğü kayaçların, yağmur sularının ve rüzgarın aşındırmasıyla ortaya çıkardığı peri bacaları gerçekten de görülmeye değer. Zap Suyu’nun oluşturduğu vadi ve kanyonlar ile yine en büyük vadisi Yüksekova’dan geçen Zap nehrinin bir kolu olan Nehil ırmağının sunduğu görsel şölen ve fotoğraf molaları ile Yüksekova ilçesine hareket ediyoruz. Yüksekova İran Pasajı'nı (Kaçakçılar Pasajı) görüyoruz. (dileyen konuklarımız alışveriş yapabilirler). Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



2 Gün: ŞEMDİNLİ – HAKKARİ

Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra cevizi, balı ve tütünü ile ünlü ŞEMDİNLİ'ye hareket ediyoruz. Şemdinli’de NEHRİ KAYME SARAYI'nı ziyaret ediyoruz. 20.Yüzyılda inşa edilen bu sarayı gördükten sonra Şemdinli Çayı üzerinde bulunan TAŞ KÖPRÜ’ye doğru hareket ediyoruz. Bağlar (Nehri) Köyünde bulunan bu güzel eseri gördükten sonra HAKKARİ’ye gidiyoruz. Yol güzergahımızda Deniz Gezmiş’in de aralarında bulunduğu Devrimci Gençlik öncülüğünde inşa edilen Devrimci (Deniz Gezmiş) Köprüsü'nde bir mola veriyoruz. Güzel manzaralar eşliğinde yolumuza devam edip Sümbül Dağı ve Zap Vadisi Seyir Terasında vereceğimiz mola sonrası Zap Vadisi'nden, bölgenin en önemli doğal güzelliklerinden olan Berçelan Yaylası'na hareket ediyoruz. Bahar aylarında bile karla kaplı dağ doruklarının eteğinde bulunan yaylada geçireceğimiz güzel anlar sonrası tekrar Hakkari’ye geliyoruz. Akşam yemeği ve konaklama otelimizde.



3 Gün: ÇUKURCA – ŞIRNAK – CİZRE

Otelimizde kahvaltımızı aldıktan ÇUKURCA’ya doğru hareket ediyoruz. Çukurca’da tarihi Tahin atölyesine uğrayıp meşhur Çukurca Tahini yapımı hakkında bilgi alıyoruz. Çukurca’nın eski ismi olan Çel adını taşıyan kaleyi ve Ermeni evlerini görüyoruz. Yol üzerimizde Uludere'ye bağlı eski bir köy olan Işşi (Onbudak) Köyü'ne geçiyoruz. Bu Keldani Köyü, güzel manzarasıyla, çeşitli meyve ağaçlarıyla hafızalarda yer edinirken bir yandan Keldaniler ve Keldani Kültürü hakkında bilgiler alıyoruz. Rehberimizin anlatımları sonrası Şırnak’a doğru hareket ediyoruz. Haşin dağlık bölgelerden geçerek Şırnak’a varıyoruz. Cudi Dağı ile özdeşleşen ve kuruluşu Hz. Nuh dönemine dayandırılan kent Şehri Nuh olarak bilinir. Cizre’ye Hareket ediyoruz. Cizre Kent Surları bizleri karşılayacaktır. Kent surlarını gördükten sonra, Assur, Babil, Med, Abbasi, Memlük, Osmanlı eserlerinin sergilendiği, Sibernetik alanın kurucusu kabul edilen, fizikçi, robot ve matrix ustası bilim insanı “İsmail Ebul İz Bin Rezzaz El-Cezeri” adına kurulmuş Cizre Müzesi’ni ziyaret ediyoruz. Sonrasında Cizre Kalesine gidiyoruz. Kale yapıları içerisinde Bırca Belek-Ateşgede yapılarını gördükten sonra akşam yemeğimizi almak ve konaklamak üzere otelimize yerleşiyoruz.



4 Gün: MİDYAT – ELBEĞENDİ KÖYÜ – MARDİN

Otelimizde kahvaltımızı aldıktan sonra dünyanın ayakta duran en eski Süryani Ortodoks manastırı ve Süryanilerin anayurdu olarak bilinen Tur Abdin platosunda bulunan Mor Gabriel Manastırı'nı ziyaret ediyoruz. Manastırda Yemekhane, Mezarlık ve Meryemana Kilisesi'ni görüyor ve harika fotoğraflarla bu anları ölümsüzleştiriyoruz. Manastır gezimizin ardından meşhur dizilerden ‘’Sıla’’ ve ‘ Hercai ‘’ ve ‘’Adını Kalbime Yazdım’’ çekimlerinin yapıldığı, MİDYAT'a varıyoruz. Midyat Konuk Evi olarak bilinen eski bir Süryani yapısı olan ve günümüzde bir çok dizi çekiminde kullanılan konağı gezdikten sonra Gümüşçüler Çarşısında vereceğimiz serbest zamanda dileyen misafirlerimiz bölgenin önemli el sanatlarından olan Telkari gümüş işçiliği örneklerini görüp alışverişlerini yapabilirler. Serbest zaman sonrası Bagok (İzla) Dağlarının eteklerinde yer alan Elbeğendi (Kafro) Köyüne geçiyoruz. Avrupa’ya göç etmek zorunda kalan ve bir gün doğup büyüdükleri topraklara dönmek isteyen Süryani vatandaşlarımızın yaptırdığı konakları ve çift kemerli girişiyle dikkat çeken Meryem Ana Kilisesi’ni görüp, köyün meşhur pizzacısında vereceğimiz serbest zaman sonrası Mardin Havaalanına gidiyoruz. 23:05’te kalkacak olan Mardin-İzmir uçağı ile İzmir’e dönüyoruz. Bir sonraki BellimaTur turunda görüşmek dileğimizle vedalaşıyoruz.

- Uçak saatleri belirtilen havayolu firmasından alınmış olup olası rotar, saat değişiklikleri ya da iptallerden Bellima Tur sorumlu değildir.
- Hava şartlarından, uçak saat değişikliklerinden ya da mücbir sebeplerden dolayı gerçekleştirilemeyen turlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
- Tur kalkış gününden en geç 1 gün önce rehber bilgisi, güncel buluşma saatleri ve biniş noktaları Bellima Tur tarafından SMS ya da WHATSAPP mesajı olarak gönderilir.
- Uçaklı turlarda kimlik ibraz ederek rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz. Rezervasyon sonrası tarafınıza tur evrağı gönderilir ve kontrol etmenizi tavsiye ederiz.
- Uçaklı turlarda isim soyisim TC kimlik no gibi kişisel bilgilerin yanlış olmasından kaynaklı uçak biletindeki oluşabilecek sorunlardan Bellima Tur sorumlu değildir.
- Diğer katılım şartları ve iptal ve değişiklik şartlarını üst menüden ek bilgiler kısmından detaylı olarak inceleyebilirsiniz.
- Ek Bilgiler/Sözleşme Madde 20- En son yayınlanan sirkü, bir öncekini geçersiz kılar. En son güncel sirkü 01.04.2022



ÇIKIŞ TARİHLERİ VE FİYATLAR
DİĞER BİLGİLER
Fiyata Dahil Hizmetler

İzmir - Van, Mardin - İzmir Uçak Biletleri

Programda Belirtilen Tüm Turlar ve Transferler

Tüm Çevre Gezileri ve Turlar

3 Gece Otel Konaklaması

Otellerde 3 Sabah Kahvaltısı

Otellerde 3 Akşam Yemeği

Profesyonel Yerel Rehberlik Hizmetleri

Araç İçi İkramlar

Mesleki Sorumluluk Sigortası



Fiyata Dahil Olmayan Hizmetler

Otel’de Yapılan Ekstra Harcamalar

Tüm Öğlen Yemekleri

Müze ve Ören Yeri Girişleri



Kalkış Yerleri
    Notlar

    İptal Şartları
    https://www.bellimatur.com/ucakli-yuksekova-hakkari-sirnak-cizre-turu
    MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ
    Girne Blv. No:115/A Nergiz Mh. Karşıyaka - İzmir
    0232 220 01 02


    Bu çıktı 29.03.2024 04:03 tarihinde verilmiştir. MAPE EMLAK İNŞ. VE TUR. SAN. TİC. LTD. ŞTİ tur programında ve fiyatlarında değişiklik yapabilir. Lütfen rezervasyon anında yeniden kontrol ediniz.